Pitcher

Zomaar een zondag, oktober 2007. Sander Hoogma, Kaz Baay en Yvo Janssens staan in een kroeg in Zoetermeer in te pilsen. Want een concert van the Bloodhound Gang staat op het programma die dag. Het is zoals gebruikelijk een melige bedoeling. Waarom beginnen ze geen bandje? Was ineens de vraag. Yvo speelt gitaar, Kaz had weleens achter een drumstel gezeten en dan moest Sander maar het spelen van basgitaar onder de knie krijgen.

Zo gezegd, zo gedaan. Een maand later stonden zij in een oefenruimte. Met licht knikkende knietjes, maar wonder boven wonder klonk het van meet af aan goed. Op zoek naar een zanger dan maar. Want nu deden de drie nog om beurten de zangpartijen, maar ideaal was dat niet. De zoektocht duurde en duurde, maar wat er ook gebeurde: geen geschikte zanger. Inmiddels had de band al wat optredens achter de rug als trio en die optredens smaakten allen naar meer. De hoop op een goeie zanger werd opgegeven en de plannen werden omgegooid. Kaz zou zijn plekje achter de drums opgeven en full-time zanger worden.

Drummer gezocht stond toen maanden bovenaan het lijstje. Na wat probeersels links en rechts kwam vanuit het niets ineens Wybe Hoffmann om de hoek kijken. En plotseling was de band compleet….of toch niet?

Op zoek naar het perfecte geluid besloten de band een toetsenist uit te nodigen om eens mee te oefenen. Dit beviel zo dat de bewuste toetsenist, Koen Weevers ook deel van de band uit ging maken.

Lees meer